Op de huid

Psychotherapie


LEVENSGESPREK

#Samen #EenMetJezelf #Steun #Wandelpartner


INDIVIDUEEL – KOPPEL

Op afspraak
Français Nederlands
@Tervuren of @Sint-Pieters-Woluwe« Het leven zit vol verrassingen. Soms intens, soms rustiger, soms met onverwachte wendingen. Dan voel ik me verloren. Gevoelens botsen en het wordt te hectisch. Het wordt me teveel. Ik sluit me af voor prikkels. Als een vreemde in mijn lichaam blijf ik functioneren. Ik zoek mijn toevlucht in eten, het werk en hol van het één naar het ander. Ik  prop mijn agenda vol om de druk te verlichten, maar uiteindelijk regel ik niets. »

Getuigenis van een vrouw (vrije vertaling uit het Frans)

 

Bovenstaande getuigenis typeert een tijdelijk ongemak dat de levenswandel kruist. Op die momenten ben ik er. Voor U. Op Uw ritme. Zonder oordeel. Samen kijken we naar Uw manier van zijn en van doen. Samen zetten we veranderingen in gang. Vloeibaarheid en vrijheid zullen opnieuw Uw vrienden zijn.


« Als we praten wordt het al snel een discussie. En voor ik het weet hebben we ruzie. Serieus ruzie. Ze vindt alles wat ik doe verkeerd: wat ik zeg, hoe ik het zeg, het is niet het juiste moment of de juiste plaats. Ik probeer zo hard, maar het is nooit goed genoeg. Dan ontplof ik. Triest. Maar ik kan niet meer. Ik weet echt niet meer wat doen. Vroeger was ik zo niet. Zij ook niet. »

Getuigenis van een koppel (vrije vertaling uit het Frans)

 

Juist als een koppel al langer bij elkaar is, lijken ze elkaar volledig te kennen en aan te voelen. In de meeste gevallen is dit ook zo. Daardoor kan het gebeuren dat de ene partner in de huid kruipt van de andere. Op dat moment wordt de partner niet langer gezien als een ander, maar als een beeld dat over hem of haar werd gevormd.  Dit blijkt ook uit deze getuigenis, waarbij wellicht ook nog andere factoren een rol spelen. Samen, proberen we dat wat vanzelfsprekend is opnieuw in vraag te stellen. Samen kijken we naar jullie wijze van samenzijn. Het verbeteren van de communicatie wordt ons eerste werkpunt.

fanny.engin@gmail.comPsychotherapie