Op de huid

Psychotherapie

Levensgesprek

#Samen #EenMetJezelf #Steun
#Wandelpartner #Gestalt


Individueel – Koppel

Op afspraak
Français Nederlands
@Tervuren of @Sint-Pieters-Woluwe


« Het leven zit vol verrassingen. Soms intens, soms rustiger, soms met onverwachte wendingen. Dan voel ik me verloren. Gevoelens botsen en het wordt te hectisch. Het wordt me teveel. Ik sluit me af voor prikkels. Als een vreemde in mijn lichaam blijf ik functioneren. Ik zoek mijn toevlucht in eten, het werk en hol van het één naar het andere. Ik  prop mijn agenda vol om de druk te verlichten, maar uiteindelijk regel ik niets. »


Getuigenis van een kliënte (vrije vertaling uit het Frans)

Bovenstaande getuigenis typeert een tijdelijk ongemak dat de levenswandel kruist. Op die momenten ben ik er. Voor U. Op Uw ritme. Zonder oordeel.
Samen kijken we naar Uw manier van zijn en van doen.  Samen zetten we veranderingen in gang. Vloeibaarheid en vrijheid zullen opnieuw Uw vrienden zijn.

« Discussies lopen de spuigaten uit.  Ik kan niet meer.  Ik zie het niet meer zitten. Ik geef alles van mezelf en toch schiet ik te kort. Noch kleine gebaren, noch zachte woorden helpen. Het was niet wat zij zocht, of niet het juiste moment of het was nooit goed. Ik weet niet meer hoe ik het nu moet aanpakken. Dus ontplof ik. Dat stemt me droevig. Vroeger was ik zo niet… zij ook niet. »


Getuigenis van een koppel (vrije vertaling uit het Frans)

Juist als een koppel al langer bij elkaar is, lijken ze elkaar volledig te kennen en aan te voelen. In de meeste gevallen is dit ook zo. Daardoor kan het gebeuren dat de ene partner in de huid kruipt van de andere. Op dat moment wordt de partner niet langer gezien als een ander, maar als een beeld dat over hem of haar werd gevormd.  Dit blijkt ook uit deze getuigenis, waarbij wellicht ook nog andere factoren een rol spelen.
Samen, proberen we dat wat vanzelfsprekend is opnieuw in vraag te stellen. Samen kijken we naar jullie wijze van  samenzijn. Het verbeteren van de communicatie wordt ons eerste werkpunt.

fanny.engin@gmail.comPsychotherapie